Artikelen over Linda van der Giesen

Broer en zus van vermoorde Linda sluiten rollercoaster van emoties af: 'Nu begint de rouwverwerking'

Met de uitspraak in het hoger beroep is er vrijdag voor de nabestaanden van Linda van der Giesen een einde gekomen aan een 'rollercoaster van emoties'. De 28-jarige vrouw uit Zevenbergen werd in augustus 2015 op de parkeerplek van het ziekenhuis in Waalwijk doodgeschoten door haar ex John F. Hij hoorde vrijdag dat hij twaalf jaar gevangenisstraf en tbs krijgt. "Het juridische proces is dan wel voorbij, nu begint voor ons de rouwverwerking".

Linda van der Giesen werd in 2015 doodgeschoten.

'Gehuil van haar zoontje ging door merg en been', familie van vermoorde Linda van der Giesen spreekt

Het gemis van de vermoorde Linda verscheurt de familie Van der Giesen nog dagelijks. De slachtofferverklaringen die vrijdag tijdens het hoger beroep voor het gerechtshof in Den Bosch werden voorgelezen, gingen dan ook vergezeld met de nodige tranen en mooie woorden over Linda. Maar de familie oordeelt ook keihard over John F. "Van mij mag hij levenslang krijgen, ik heb ook levenslang", vertelt de geëmotioneerde zus van Linda. F. schoot de vrouw in augustus 2015 dood op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk.

'Ik ben emotioneel uitgeput', zus van vermoorde Linda van der Giesen spreekt in rechtbank

Het verdriet van Zevenbergen, drie moeders vermoord: 'Je snapt het gewoon niet' [VIDEO]

“Dat dit nu weer hier bij ons gebeurt... het is gewoon eng!” De inwoners van Zevenbergen kunnen het maar amper bevatten. Afgelopen donderdag kwam in die plaats de 46-jarige Wendy door een misdrijf om het leven. Haar partner wordt verdacht van doodslag. Haar jonge kinderen blijven moederloos achter. Het lot dat Wendy trof, is Zevenbergen niet vreemd. In nog geen drie jaar tijd stierven drie Zevenbergse moeders van jonge kinderen een gewelddadige dood.

In drie jaar tijd zijn in Zevenbergen drie jonge moeders vermoord

Ex van vermoorde Linda kritisch over rapport, advocaat 'gaat politie aansprakelijk stellen'

Edwin Wangsakrama, vader van het zoontje van de vermoorde Linda van der Giesen, houdt een dubbel gevoel over aan de uitkomsten van het rapport over de fouten die de politie heeft gemaakt. Hij is blij dat de politie het boetekleed aantrekt, maar vindt het opvallend dat geconcludeerd wordt dat de politie ‘niet verwijtbaar heeft gehandeld’. Zijn advocaat Peter Schouten maakte later op de avond in het tv-programma Pauw bekend dat hij de politie aansprakelijk gaat stellen voor de dood van Linda.

Weer forse kritiek op rol politie rond moord Linda: ‘Niemand voelde zich voor haar verantwoordelijk’

De politie heeft grote fouten gemaakt in het beschermen van Linda van der Giesen (28) uit Zevenbergen die vorig jaar door haar ex werd doodgeschoten. Dat is de conclusie van het rapport dat dinsdagochtend is gepresenteerd. Zo handelde de politie te bureaucratisch en had ze sneller moeten ingrijpen na dreigementen van John F tegen de vrouw. Volgens de commissie voelde niemand binnen het politiekorps zich persoonlijk verantwoordelijk voor het lot van de verpleegkundige. “Dit is een les voor onze eenheid”, zei burgemeester Peter Noordanus op de persconferentie.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties

Peter R. de Vries helpt mee in onderzoek naar fouten politie in moordzaak Linda van der Giesen

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries en hoogleraar rechtspsychologie Peter J. van Koppen willen deelnemen aan een onafhankelijke commissie die onderzoek gaat doen naar de fouten die de politie heeft gemaakt in de zaak Linda van der Giesen. Edwin Wangsakrama, de ex-vriend van Linda en vader van hun 4-jarig zoontje Jeremy, wil dat de rol van de politie voorafgaand aan de spraakmakende moord volledig wordt onderzocht.

Vader zoontje vermoorde Linda in financiële problemen na moord: ‘Moest alles opgeven voor Jeremy'

Het leven van Edwin Wangsakrama staat nog altijd op zijn kop sinds zijn ex-vriendin en moeder van zijn zoontje, Linda van der Giesen, een half jaar geleden werd doodgeschoten. Niet alleen mentaal, maar ook financieel staat de Tilburger aan de rand van de afgrond. “Ik heb mijn studie, loopbaan als dj en zoektocht naar een baan moeten opgeven nu Jeremy mij meer dan ooit nodig heeft”, zei Wangsakrama donderdag na afloop van de tweede zaak tegen de vermoedelijke moordenaar John F.

Verslaggever Sebastiaan Quekel vertelt over de behandeling van John F. in Pieter Baan Centrum

Onderzoek naar fouten politie in moordzaak Linda van der Giesen (28) zo goed als klaar

Het interne onderzoek bij de politie naar de aangiftes die Linda van der Giesen tegen haar ex-vriend John F. heeft gedaan, is zo goed als afgerond. Dat bevestigt de politie aan Omroep Brabant. De resultaten van dat onderzoek zullen eerst met de direct betrokkenen, zoals nabestaanden, gedeeld worden. “Pas daarna brengen we onze bevindingen naar buiten”, licht woordvoerder Jeroen Steenmeijer toe. Linda van der Giesen werd in augustus doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk.

Heftige dag voor nabestaanden Linda van der Giesen (28): ‘Ik wilde John recht in de ogen aankijken’

De emoties bij de nabestaanden van Linda van der Giesen liepen woensdag hoop op tijdens de eerste zitting in de rechtbank in Breda. Drie maanden na de fatale schietpartij in Waalwijk verscheen de zaak voor het eerst bij de rechter. Hoofdverdachte en ex van Linda, John F., kwam zelf niet opdagen. “Dat vond ik jammer. Ik wilde hem vandaag recht in de ogen aankijken”, vertelt de vader van het zoontje van Linda zichtbaar aangeslagen.

Dochter Chanel wil dat John F. professionele hulp krijgt: ‘Psychose of niet, hij blijft mijn vader'

De vermoedelijke moordenaar van Linda van der Giesen, John F., moet tijdens zijn tijd in de gevangenis professionele hulp krijgen. Dat zegt zijn dochter Chanel (19) in gesprek met Omroep Brabant. Zij en haar moeder zijn ervan overtuigd dat haar vader in een psychose of anders in een verwarde toestand de 28-jarige verpleegkundige heeft doodgeschoten. “Want mijn vader is veel, maar geen moordenaar.”

John F. (37) bekent moord: ‘Hij schoot Linda van der Giesen in een psychose dood’

John F. heeft bekend dat hij in augustus Linda van der Giesen heeft doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Zijn plan was om zichzelf voor de ogen van de 28-jarige verpleegkundige van het leven te beroven, maar door een psychose handelde hij anders. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten in gesprek met Omroep Brabant. Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant wilde vrijdag niet op het bericht ingaan. "We hebben lopende het onderzoek geen commentaar."

Donaties stromen binnen voor zoontje Jeremy (4) van Linda van der Giesen: ‘Dit is machtig mooi’

“We krijgen zijn moeder er niet mee terug, maar zo kunnen we in elk geval iets doen.” Platenmaatschappij USB Records richtte donderdag een stichting op om geld op te halen voor het 4-jarig zoontje van de doodgeschoten Linda van der Giesen (28). Een dag na de oprichting blijven de donaties nog altijd binnenstromen, bevestigt Deborah Huijgen van het Zuid-Hollandse bedrijf. “Het is machtig mooi dat zoveel mensen denken aan die arme jongen.”