.

Artikelen over Smakelijk

Bloemkool in hazelnootboter met bloemkoolcouscous - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag hoorde je Marcel Naring, koksopleider bij Curio in Breda. Hij maakte iets bijzonders van de bekende bloemkool. De bloemkool haalde Marcel bij AGF Klootwijk in Raamsdonk. Dit recept kun je gebruiken als een groentegarnituur in een hoofdgerecht, of als een op zichzelf staande groentesnack, aldus Marcel.

Recept Smakelijk

Uitdaging! Deze hitterecepten van Brabantse topkoks houden je weg van oven, fornuis en barbecue

Sloven boven pannen en potten met bijna 40 graden? Of een gehaktschotel uit de walmende oven halen? We dachten het niet. Gelukkig kun je ook iets heel lekkers klaarmaken zonder al die hitte. En omdat we het eten van simpele salades ook een beetje beu zijn, hebben we een paar overheerlijke culinaire hitterecepten voor je verzameld. Afkomstig van de beste koks van Brabant, dus het is wel een flinke uitdaging. De kans is aanwezig dat je straks huilend in je ontplofte keuken zit met korianderzaad in je haar.

Meeuwen als lekkernij: 'Als oorlog uitbreekt, dan gaan ze gewoon in de pan'

Ze zijn beschermd, maar in Bergen op Zoom stikt het van de meeuwen en Bergenaren schijnen gebukt te gaan onder het gekrijs en de brutaliteit van de beesten. Bovendien schijten ze alles onder. Tijd voor maatregelen vindt de VVD. We moeten ze niet beschermen, maar bestrijden, zo vindt de partij. Maar wat doen we dan met al die dode meeuwen? Weggooien is helemaal cru. Opeten dan maar? De redactie ging op zoek naar een recept.

Foto: Flickr/Maarten van Kleinwee