Op 27 februari 2020 werd in Brabant de eerste coronabesmetting vastgesteld in Nederland. Sindsdien beheerst de coronacrisis ons leven. In dit dossier verzamelen we alle verhalen voor je.

Artikelen over Corona in Brabant

Ook de Efteling wil open bij eerste versoepelingen: 'Het is spannend'

De Efteling opent op zaterdag 24 april de deuren voor een testevenement van Fieldlab. Koen Sanders, commercieel directeur van het park, is blij dat het park op die manier een steentje in de 'anderhalvemetermaatschappij' kan bijdragen. Maar hij is ook realistisch en beseft dat het park waarschijnlijk de komende tijd nog niet normaal open kan. “Het is spannend, dat is het elke keer weer", vertelt Sanders in talkshow Kraak op Omroep Brabant.

Koen Sanders.

Naar een concert of potje voetbal, maar eerst een sneltest: zo werkt dat

Eindelijk weer een avondje uit in het theater, genieten op de tribune van een voetbalwedstrijd of live een concert bijwonen. Na maanden van lockdown vanwege de coronacrisis worden verschillende evenementen en activiteiten weer toegankelijk voor publiek, zo kondigde het kabinet maandag aan. Daarbij is het wel essentieel dat je bij de entree een negatieve coronatest kunt laten zien. Hoe gaat dat in z'n werk? En waar kun je zo'n sneltest doen?

Buisjes met afgenomen coronamonsters (foto: Joris van Duin).