Op 27 februari 2020 werd in Brabant de eerste coronabesmetting vastgesteld in Nederland. Sindsdien beheerst de coronacrisis ons leven. In dit dossier verzamelen we alle verhalen voor je.

Artikelen over Corona in Brabant

Van de Kerkhof over feestvierende fans: 'Ik kan me de vreugde voorstellen, maar doe het niet'

Willy van de Kerkhof zat zaterdagavond in het stadion bij PSV - FC Emmen en ook hij zag dat supporters elkaar in de armen vielen toen de Eindhovenaren ver in blessuretijd de winnende goal maakten (2-1). "Ik kan me de vreugde voorstellen", zegt hij maandag in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. "Maar we moeten realistisch blijven. We zitten nog steeds met coronaproblemen. Doe het niet", roept hij de supporters op.

Maxi Romero na zijn winnende goal tegen FC Emmen (foto: ANP / Maurice van Steen).

Bredase burgemeester Paul Depla over corona-aanpak: 'De maatregelen kunnen nóg lokaler'

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten vrijdagavond regionale maatregelen bekend die verdere verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Vooralsnog treffen deze maatregelen vooral een aantal regio's in het westen van het land. Desondanks kon de Bredase burgemeester Paul Depla de toon van de boodschap van de premier voor de rest van het land wel waarderen. "Als mensen het belang ervan inzien, dan houden ze zich wel aan de regels."

Burgemeester Paul Depla van Breda (foto: Omroep Brabant).