Artikelen over Olympische Spelen

Wielercriteriums in de knel door Spelen vlak na Tour: 'Programma zal wat minder attractief zijn'

Vijf dagen. Zo weinig tijd zit er tussen de slotetappe van de Tour de France op zondag 19 juli en de start van de eerste wegwedstrijd van de wielrenners tijdens de Olympische Spelen in Tokio. En dat betekent dat er minder toppers, aansprekende namen, naar de Brabantse wielercriteriums zullen komen. "We moeten inderdaad iets terugschakelen", geeft Toine Hermans van het wielercriterium Daags na de Tour in Boxmeer toe. "Het programma zal hierdoor wat minder attractief zijn."

Renners bij 8 van Chaam. (Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision)

Annemiek Bekkering neemt haar ouders graag mee naar haar wedstrijden: 'Superleuk' [VIDEO]

Zeilster Annemiek Bekkering (28) neemt haar ouders graag mee naar wedstrijden. "Mijn moeder vraagt altijd of ik het fijn vind als ze komt. Ik zeg dan altijd: 'Maakt mij niets uit', maar achteraf vind ik het superleuk." Vooral de laatste dag heeft ze hen er graag bij, want als je op het podium eindigt, is het wel fijn als ze mee kunnen vieren. "Al je zeilmaatjes is leuk, maar je naaste familie is extra." In de video leer je de persoonlijke kant van de Veghelse wereldkampioene kennen.

Annemiek Bekkering

Harrie Lavreysen krijgt kippenvel als hij terugdenkt aan de huldiging in zijn eigen dorp [VIDEO]

"Ik kwam aanrijden op een versierde wagen en zag een paar honderd mensen staan. Een heel speciaal moment", vertelt de baanwielrenner Harrie Lavreysen (22). Nadat hij in Polen dubbel wereldkampioen werd, werd hij gehuldigd in zijn eigen dorp Luyksgestel. De foto van de aankomst bekijkt hij nog regelmatig op zijn telefoon. "Na de huldiging dronken we een biertje. Het was net na carnaval maar iedereen lustte hem nog wel." In de video zie je een onbekende kant van het jonge talent.

Harrie Lavreysen krijgt kippenvel als hij aan de huldiging in zijn eigen dorp denkt.

Celine van Duijn voelt zich hier thuis: 'Ik krijg zelfs een Brabants accent' [VIDEO]

"Ik krijg te horen dat ik al een Brabants accent krijg", lacht schoonspringster Celine van Duijn (27). Om te trainen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion verhuisde de Amersfoortse naar Eindhoven. Daar voelt ze zich al helemaal thuis. "Het is een topsportstad met goede faciliteiten." In 2018 werd ze Europees kampioen op het 10-meterplatform en dat belooft veel goeds voor de Spelen. In de video ontdek je de persoonlijke kant van Celine van Duijn.

Celine van Duijn voelt zich thuis in Brabant.

Pieter Braun sport graag met zijn vrienden: 'Ieder weekend een minivakantie' [VIDEO]

Waar de meeste sporters ontspannen door helemaal niets te doen, is meerkamper Pieter Braun (26) ook in zijn vrije tijd graag actief. Zijn vrienden zijn allemaal natuur- en sportliefhebbers met wie hij gaat mountainbiken, wakeboarden en kitesurfen. "Er moet balans in zitten. Juist door dat soort dingen te doen, geef ik mezelf vrijheid buiten de sport, wat juist heel relaxed voelt. Het weekend is elke week een minivakantie."

Pieter Braun sport graag met zijn vrienden.

Dressuuramazone Sanne Voets bewondert moeders en ondernemers: 'Ook dat is topsport' [VIDEO]

Dressuuramazone Sanne Voets (33) leest graag boeken als ze niet met de paardensport bezig is. Haar voorkeur gaat uit naar biografieën, uit allerlei takken van sport. "Uiteindelijk denk ik dat je de sport kunt zien als metafoor voor het hele leven. Als je ondernemer bent, een verantwoordelijke baan hebt of moeder bent, ook dat is topsport. Er zitten heel veel gelijkenissen." De paralympisch kampioene gaat de komende spelen weer voor goud. "De beste blijven is het allerhoogst haalbare en dat hopen we dadelijk in Tokyo te gaan laten zien." In de video leer je de mens achter Sanne Voets kennen.

Olympisch portret Sanne Voets

Maud van der Meer smelt als ze die foto van haar man met hun pasgeboren zoontje Mason ziet [VIDEO]

"Mijn kinderwens was gewoon heel groot", legt Zwemster Maud van der Meer (27) uit. Ze besloot daarom ondanks de topsport toch die wens in vervulling te laten gaan en zwom zelfs tot een dag voor de bevalling. Na de geboorte van haar zoon Mason begon het weer te kriebelen. "Ik dacht ik ga het gewoon proberen en kijken hoe ver ik kom." In de video vertelt Van der Meer over het moederschap en hoe belangrijk gezonde voeding voor haar succes is.

Maud van der Meer hoopt als moeder naar de Spelen te gaan.

Joris van Gool kan niet zonder muziek: 'Zonder oortjes is mijn dag verpest' [VIDEO]

"Als ik niets bij heb om muziek te luisteren is mijn dag verpest. Ik heb dat nodig om in mezelf te keren", vertelt sprinter Joris van Gool (21). Al meerdere keren moest hij voor een wedstrijd nieuwe oortjes kopen, omdat hij ze vergeten was. Je zou misschien opzwepende muziek verwachten, maar Frank Sinatra helpt hem om zich volledig te focussen op zijn wedstrijd. In de video zie je de persoonlijke kant van de ambitieuze atleet.

Sprinter Joris van Gool loopt beter met Frank Sinatra.

Lidewij Welten houdt van Brabant: 'De beste welkom thuis na de Spelen was in Den Bosch' [VIDEO]

De afgelopen belangrijke toernooien wist hockeyster Lidewij Welten (29) samen met de Oranje Dames keer op keer een gouden medaille binnen te slepen. Ontspanning vindt ze door naar de bios te gaan of een keer lekker uit eten. "Ik ben een gevoelsspeler. Als ik af en toe uit het hockey stap en ontspanning zoek, dan ben ik uiteindelijk het beste op het veld." In de video leer je Lidewij Welten op een andere manier kennen.

Lidewij Welten laat een andere kant zien.

Kim Dillen is net moeder en werkt hard aan haar olympische droom: 'Wel veel geregel met die baby'

Kim Dillen loopt met dochter Laurenne op de arm lachend door haar huis in Eindhoven. Sinds de komst van de kleine meid is er veel veranderd in het leven van de hardloopster. Ze is minder gaan werken, leeft het leven van een moeder met een baby en werkt daarnaast hard om haar olympische droom te realiseren. Tijdens de marathon van Eindhoven in oktober hoopt ze de limiet te lopen, zodat ze in augustus volgend jaar in Tokyo in actie mag komen.

Kim Dillen met haar dochter Laurenne.