Podcast Op Hoop Van Zegen: hoe een jonge Brabander mensen geneest van ziektes en bevrijdt van de duivel

Gillende, huilende en spartelende mensen op de grond, Tom de Wal (29) krijgt het voor elkaar. Met zijn vrouw Femke startte hij in 2016 Frontrunners Ministries. Een evangelische organisatie, die het woord van God doorgeeft aan anderen. Dat doen zij onder andere met een bijbelschool, YouTube-kanaal en verschillende boeken die ze zelf uitgeven. Dat is allemaal gratis.

Luister direct via deze links (of onderstaande speler)

» Apple | Spotify | Google | Podimo

De beste geneesheer

Daarnaast zijn er een hoop evenementen die zij organiseren. Genezingsdiensten, waar je genezen kunt worden van ziektes als Parkinson, MS en leukemie. En bevrijdingsdiensten waarbij je bevrijd kunt worden van demonen in je lichaam.

Want God is volgens Tom de Wal de beste geneesheer, zo vertelt hij in een van zijn video's: "Een van Gods beroepen is dokter en ik kan je zeggen: hij is de beste dokter is die er is. Waar mensen ook vandaan komen, hoe erg het ook is, met één operatie van de heilige geest kan hij alle ziekte uit je lichaam trekken."

Weggeblazen worden

Ilse Schoenmakers, Sanne Hoeks en Loes Krabben van Omroep Brabant nemen je in hun podcast ‘Op Hoop Van Zegen’ mee in de wereld van Frontrunners Ministries. Ze bezoeken zelf diensten van Frontrunners, om met eigen ogen te zien wat er gebeurt.

Ook spreken zij Lisa, die genezen is na een bezoek aan de genezingsdienst: “Sinds die dag heb ik geen scootmobiel meer nodig en kan ik weer fietsen.” Harry James, die een bevrijdingsdienst bezocht: “Hij (Tom red.) stond voor me en ik werd een halve meter naar achter geblazen, zonder dat hij me aanraakte.”

Daarnaast spreken ze verschillende experts, die vanuit hun expertise naar Frontrunners Ministries kijken. Welk geloof hangt Frontrunners aan? Hoe kan het dat ze zo groot zijn? Waar halen ze het geld vandaan om alles gratis aan te bieden en een nieuwe accommodatie van 8 miljoen schuldenvrij te bouwen? Hoe kan het dat mensen daadwerkelijk genezen en opstaan uit hun rolstoel? Hoe zit het met de BMW die Tom van God zou hebben gekregen?

Stap met Ilse, Sanne en Loes in de wereld van Frontrunners Ministries en luister de podcast Op Hoop van Zegen.

! Tijdens het maken van deze podcast wilden we graag uitgebreid in gesprek met de voorganger van Frontrunners Ministries, Tom de Wal. Helaas ging hij niet op ons verzoek in. Wel reageerde hij kort op onze schriftelijke vragen. Klik hier voor het wederhoor. Voor de andere reacties naar aanleiding van aflevering 9, verwijzen we je naar dit document.

Luister naar de podcast

Artikelen over Podcast - Op Hoop van Zegen