.

Artikelen over PSV

Marco van Basten speelde bijna voor PSV: 'Wij zijn iets moois misgelopen'

Precies veertig jaar geleden kreeg een zekere jeugdspeler van voetbalvereniging Elinkwijk uit Utrecht een uitnodiging van PSV voor een proefwedstrijd. Als die uitnodiging was geaccepteerd, had de Nederlandse voetbalgeschiedenis er wellicht heel anders uitgezien. Maar de destijds 16-jarige Marco van Basten besloot om het bij Ajax te proberen. "Daar hebben wij achteraf pech mee gehad", vertelt toenmalig PSV-secretaris Kees Ploegsma.

Links de brief van PSV en rechts het debuut van Marco van Basten bij Ajax (foto's: Ajax & ANP).

Willy en René vinden het gedrag van boze PSV-fans 'schandalig'

PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof hebben geen goed woord over voor het gedrag van PSV-fans na de wedstrijd van zondag tegen Ajax. Dusan Tadic, die in de blessuretijd een penalty benutte en zo de 1-1 maakte voor Ajax, werd buiten het Philips Stadion op weg naar de spelersbus opgewacht en belaagd door boze PSV-fans. De verwensingen die de Servische aanvaller naar zijn hoofd geslingerd kreeg, waren volgens de voetbalbroers 'schandalig'.

Aanvoerders Dumfries en Tadic kregen het tijdens het duel PSV-Ajax aan de stok met elkaar (foto:  ANP / Maurice van Steen).