De wolf duikt steeds vaker op in Brabant. Een wolf heeft zich zelfs definitief gevestigd in onze provincie. In dit dossier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Artikelen over De wolf in Brabant

'Wolf' snuffelt rond in voortuin, buurt in rep en roer

Op twee onverwachte plekken in Brabant zijn dit weekend 'wolven' gezien. De meest opvallende plek was zaterdagavond in een woonwijk in Best. Op camerabeelden is te zien hoe een 'wolf' rustig in een voortuin snuffelde. Klein detail: het ging niet om een wolf, maar een grote hond. In Dinteloord en Steenbergen was het volgens een wolvenkenner wél raak. Dit zou een van de eerste keren zijn dat in de uiterste punten van West-Brabant de wolf is gezien.

De 'wolf' in Best blijkt toch een hond te zijn

DNA-testen bij doodgebeten schapen: was het een wolf of toch een hond?

Henk Emmerzaal was zaterdag in Rosmalen om te kijken of het daadwerkelijk een wolf was die dit weekend schapen heeft dood gebeten. Gewapend met een mesje en wattenstaven nam de taxateur faunaschade een kijkje in de bloederige nekken van de dieren. Over vier weken komt de uitslag binnen en is duidelijk of het écht een wolf was. Maar eigenlijk is het voor zowel de taxateur als de getroffen boer wel duidelijk: "Een wolf probeert de prooi te doden door in de keel te bijten en de luchtpijp dicht te drukken. Dat was bij al deze schapen het geval", vertelt Henk.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision