De wolf duikt steeds vaker op in Brabant. Een wolf heeft zich zelfs definitief gevestigd in onze provincie. In dit dossier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Artikelen over De wolf in Brabant

DNA-testen bij doodgebeten schapen: was het een wolf of toch een hond?

Wolventaxateur Henk Emmerzaal was zaterdag in Rosmalen om te kijken of het daadwerkelijk een wolf was die dit weekend schapen heeft dood gebeten. Gewapend met een mesje en wattenstaven neemt hij een kijkje in de bloederige nekken van de dieren. Over vier weken komt de uitslag binnen en is duidelijk of het écht een wolf was. Maar eigenlijk is het voor zowel de taxateur als de getroffen boer wel duidelijk: "Een wolf probeert de prooi te doden door in de keel te bijten en de luchtpijp dicht te drukken. Dat was bij al deze schapen het geval", vertelt Henk.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision

Weer schapen doodgebeten in gemeente Heusden, wolf zat ook achter koeien en paarden aan

Opnieuw zijn er schapen doodgebeten in de gemeente Heusden, dit keer in Herpt. De eigenaar van het stuk grond waar ze liepen, meldt dat hierbij donderdagmorgen drie schapen zijn overleden en drie gewond. De slachting is aangericht door een wolf, zo meldt de ZLTO. Volgens de belangenorganisatie van boeren en tuinders zat het dier deze ochtend ook achter koeien aan. De grondeigenaar vertelt dat het dier ook paarden de stuipen op het lijf heeft gejaagd.

Foto: ZLTO

Wolvenexpert drukt boeren op het hart schapen te beschermen en 'ze niet aan te bieden als snacks'

"Schapenboeren, grijp jezelf bij elkaar en doe iets! Wacht de nacht niet angstig af. Hij komt terug naar de plek waar hij succes heeft geboekt. Bescherm je dieren, zeker nu de provincie beschermingsmiddelen aanbiedt." Met 'hij' bedoelt Leo Linnartz de wolf die afgelopen anderhalve week al bijna zestig schapen doodbeet, veelal in de gemeente Heusden. Dat het om een wolf gaat, daar is dé wolvenexpert inmiddels wel zo'n beetje van overtuigd. "Voor 95 procent zeker ja!"

De wolf is vastgelegd op camerabeelden.