Voor de komende jaarwisseling geldt een algeheel vuurwerkverbod. De handel in illegaal vuurwerk lijkt echter niet stil te staan. Op diverse plekken in Brabant wordt illegaal vuurwerk gevonden.

Artikelen over Illegaal vuurwerk

Politiebonden willen steviger optreden in Veen: 'Praten helpt niet, het is tijd om te handhaven'

Politieagenten willen handhaven in Veen. Jan Struijs van de Nederlandse Politievakbond hoort dat van zijn agenten, maar vooralsnog wordt er niet ingegrepen. Agenten zien voor de zoveelste avond met lede ogen aan dat een grote groep jongeren samenkomt en onbestraft allerlei misdrijven pleegt. “Dit heeft een uitstraling op de rest van Nederland. Iedereen kijkt naar Veen en ziet dat er niet wordt gehandhaafd”, aldus Struijs.

Brand in Veen (foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision).

Brandweer bekogeld met zwaar vuurwerk op beruchte kruising in Veen

Brandweerlui zijn vrijdagnacht op de beruchte kruising van de Witboomstraat en de Van der Loostraat in Veen bekogeld met zwaar vuurwerk. In het dorp is het 'stoken' van autowrakken rond de jaarwisseling al jarenlang een traditie die vaak voor onrustige nachten zorgt. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag werd een autowrak in de fik gestoken. Toen de brandweer aankwam, werden ze begroet met vuurwerk dat onder hun wagen werd gegooid.

Fanaat met 700 kilo vuurwerk raakte in 2008 al gewond toen hij vuurwerk maakte in eigen schuur

De man die vrijdag werd aangehouden vanwege de vondst van 700 kilo zelfgemaakt vuurwerk in zijn woonplaats Vught, ging al eerder in de fout. Hij raakte in 2008 gewond bij een explosie in een schuurtje achter zijn vorige huis, aan de Pieter Bruegellaan in Vught. De nu 46-jarige man was toen zelf vuurwerk aan het maken. Zijn toenmalige vrouw en hun baby waren tijdens de ontploffing thuis, maar ze bleven ongedeerd.

De EOD haalt het vuurwerk uit de woning aan de Hageland in Vught (foto: Bart Meesters/SQ Vision).

Zonder straf je (illegale) vuurwerk inleveren: 'Dit spul ligt al twee jaar thuis'

Kanonslagen, cobra’s en een noodsignaal dat wordt gebruikt op zee: het is een kleine greep van het vuurwerk dat zaterdag werd ingeleverd in Tilburg en Berkel-Enschot. Op twee plekken konden mensen hun vuurwerk inleveren zonder daarvoor te worden vervolgd. “Ik heb dit spul al twee jaar thuis liggen, maar ik kan het nergens kwijt. Bij de vuilstort wilden ze het niet. Dus ik ben blij dat ik er nu vanaf ben”, aldus een man.

Het vuurwerkinleverpunt in Tilburg.