De Brabander van het Jaar is iemand die altijd vrijwillig voor anderen klaar staat. Die ingrijpt als iemand in nood is. In dit dossier zie je de Brabanders die dit jaar in aanmerking komen voor deze titel. Ga naar de website om te Stemmen.

Artikelen over Brabander van het Jaar

Jan strijdt tegen eenzaamheid bij ouderen en daarom moet hij Brabander van het Jaar worden

Jan van den Velden uit Rijen is pakketbezorger. Hij merkte in zijn dagelijkse rondes dat veel ouderen eenzaam waren en echt uitkeken naar zijn komst, zodat ze even een praatje konden maken. Dat greep Jan zo aan dat hij hier iets aan wilde gaan doen. Daarom neemt hij tijdens zijn rondes extra tijd om bij de mensen die eenzaam zijn en graag een praatje maken, even een bakkie koffie te doen en een luisterend oor te bieden. Daarom is Jan genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar.

Pakketbezorger Jan strijdt tegen eenzaamheid bij ouderen

Linda bracht in coronatijd soep naar zieke mensen en daarom moet zij Brabander van het Jaar worden

Linda Oerlemans uit Tilburg had wat soep over en vroeg op Facebook wie ze daar blij mee kon maken. Daar kwamen zoveel reacties op dat Linda het project ONS Soepje opzette. Tijdens de eerste coronagolf bracht ze met een team van vrijwilligers dagelijks zo'n 250 gratis bakjes soep naar mensen die ziek waren, tot de risicogroep behoorden of bijvoorbeeld in de zorg werkten. Daarom is Linda genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar.

Linda bracht in coronatijd gratis soep naar zieke mensen