<></>

Artikelen over Guus Meeuwis

Guus Meeuwis op zoek naar het oorlogsverhaal van opa Cees in documentaire 'Liever krijgsgevangen'

De oorlogsjaren van Cees Meeuwis, de opa van zanger Guus, waren heftig. Niet alleen voor Cees zelf, maar zeker ook voor het thuisfront. 75 jaar later treden zijn kleinzonen Guus en Marc Meeuwis letterlijk in zijn voetsporen. Samen met vader Ger en oom René, maken ze dezelfde reis die Cees tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte. Ze doen dat aan de hand van het dagboek wat Cees bijhield tijdens zijn krijgsgevangenschap en de jaren die hij achter prikkeldraad doorbracht.

De familie Meeuwis op zoek naar de oorlogsjaren van vader en opa Cees (Foto: NIMH).

Superfan van Guus Meeuwis is voor 55e keer bij Groots met een Zachte G, 'Dit gaat nooit vervelen!'

Het is weer zover: vrijdag is het Philips Stadion weer bomvol met Brabantse gezelligheid en een biertje in de hand. Voor de veertiende keer trapt Guus Meeuwis zijn Groots met een Zachte G-concertreeks af. Alle fans zijn natuurlijk present, maar je hebt ook de overtreffende trap, de die hard-superfan. Zoals Joyce Jansen. Zij is er vrijdagavond voor de 55e keer bij om Guus te zien. "En het blijft superleuk!"

Joyce Jansen is helemaal idolaat van Guus Meeuwis

Guus Meeuwis zorgt in Sydney voor Brabantse Koningsdag-gezelligheid en Rick is erbij

Zou het niet helemaal te gek zijn als Guus Meeuwis Down Under komt optreden? Zomaar een wilde gedachte die leefde bij een groep Nederlanders in Australië. Die gedachte werd verwoord in een brief aan het management van Guus. En die zei: yes! Zaterdag was het zover. Koningsdag in Sydney was Brabantser dan ooit, met 't Dondert en 't Bliksemt dat live uit de speakers schalde. Rick Wessels uit Dommelen: 'Guuske heeft geschiedenis geschreven!'

Koningsdag in Sydney was Brabantser dan ooit. (Foto: Rick Weijers)